«

»

jun 10

7e plek algemeen

Afgelopen vrijdag stond het equipe Woermeijer / v.d. Vlierd aan de start van de Kiwanis midzomeravond rally. Deze deelname werd gedaan in een heuse Volkswagen Golf GTI van Rally for Kids. Wij wisten niet wat we er van verwachten moesten, en we zouden dus starten met een hoog fungehalte.

Na het beenham buffet werd het startsein gegeven, en na veel mooie en zeer exclusieve auto’s te hebben zien starten was de eer aan ons. De rally was verdeeld in 2 etappes in de eerste etappe was het de bedoeling om gefotografeerde objecten en letters te zoeken aan de rechterkant van de weg . Door dit systeem was het dus hoegenaamd onmogelijk om hard te rijden, gebeurde dit wel dan was de kans groot dat je wat over het hoofd zag. Bij de finish van etappe 1 hadden we dus alle foto’s gevonden, en misschien ook wel alle letters. De 2e etappe was anders, dit moest gedaan worden op een kaart op een schaal van 1:2, en moesten we weer letters zoeken aan de rechterkant van de weg. Hier was onze aanpak de snelheid toch op te voeren om de achterliggers kwijt te raken, hierdoor moest Herry z’n taak waarmaken en ik zou op de bordjes letten. Dit ging perfect en konden na zeer korte tijd de eerder gestarte deelnemers ook passeren, en dit waren hele dikke porsches en audi’s, en die probeerde weer aan bij ons aan te sluiten maar het tempo lag hun toch iets te hoog. Uiteindelijk hebben we zo’n 6 deelnemers ingehaald en finishte zo’n 30Min voor de ideale tijd… Bij de finish kregen we ook een uitleg van de route over de letters en de foto’s, hieruit bleek dat we op de gehele route 3 letters waren vergeten en dat we 1 foto teveel opgeschreven hadden. Dus ja wat moet je er dan van verwachten….

Uiteindelijk was rond 23.30 de uitslag bekend, hieruit bleek dat we 7e algemeen waren geworden tussen hele dikke auto’s en ervaren deelnemers… En ook werd er bekend gemaakt welk bedrag er geschonken wordt aan de stichting Rally for Kids, en dit was maarliefst ?5000,- We kunnen dus wel zeggen dat deze avond dubbel geslaagd is…